Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Jarenlange Wens Camperliefhebbers Eindelijk Vervuld

Europees Parlement stemt in met verhoging maximaal gewicht camper

Jarenlange wens camperliefhebbers eindelijk vervuld

4250 kg voortaan toegestaan

Het Europees Parlement heeft op 23 februari een voorstel aangenomen waarbij de grens van het maximale toegestane gewicht van een camper naar 4250 kg wordt verhoogd. Het voorstel, waar al jarenlang voor werd gelobbyd door camperorganisaties, moet nog door de Raad van de EU worden goedgekeurd. Als het voorstel wordt aangenomen, kunnen camperliefhebbers voortaan zwaardere voertuigen besturen met een B-rijbewijs.

De huidige limiet van 3500 kg is al geruime tijd een doorn in het oog van camperliefhebbers. Door de toevoeging van extra uitrusting, zoals zonnepanelen en watertanks, overschrijden veel campers de toegestane grens. Dit leidde tot boetes en problemen bij het verzekeren van de voertuigen.

De verhoging van het maximale gewicht wordt gezien als een belangrijke overwinning voor de campergemeenschap. Het stelt camperliefhebbers in staat om grotere en comfortabelere voertuigen te besturen, zonder zich zorgen te hoeven maken over het overschrijden van de limiet. Het voorstel moet nog worden goedgekeurd door de Raad van de EU, maar de verwachting is dat dit een formaliteit zal zijn.

Conclusie

De verhoging van het maximale gewicht van campers is een langverwachte verandering die een grote impact zal hebben op de campergemeenschap. Het zal camperliefhebbers in staat stellen om veiliger en comfortabeler te reizen, en zal ook de economische groei in de camperindustrie stimuleren. Het voorstel is een bewijs van de groeiende populariteit van kamperen en de bereidheid van wetgevers om tegemoet te komen aan de behoeften van camperliefhebbers.


Comments